Geschiedenis

Het Vestibule ensemble bestaat al meer dan 20 jaar. In die twintig jaar hebben we heel veel optredens en concerten mogen geven.

In 1995 zijn we met het cruiseschip MS Europa van Sydney naar Jakarta gevaren waar we concerten hebben gegeven met o.a. Helen Donath en Heino.

Door de jaren heen hebben we drie CD's gemaakt: Het Vestibule ensemble, op de drempel van de salon. Les Bohèmes met Willem Wolthuis van Pluche. Les Bohèmes 2 in de huidige bezetting.

Jarenlang zijn we het huisorkest van de provinciale staten van Groningen en Drenthe geweest.

Ook voor het koningshuis hebben we diverse malen mogen optreden zoals bij een prive borrel na de opening van het station in Groningen, tijdens Koninginendag 2001 en bij de opening van het gemaal in Termunterzijl.

Maar natuurlijk hebben we naast deze koninklijke optredens ook heel veel gespeeld bij mensen thuis, gewoon op de veranda tijdens een receptie of een feestje.

Orkestleden

Bert van Erk heeft met veel jazz grootheden opgetreden. O.a. met Boy Edgar Big Band, Slide Hampton, Dexter Gordon, Kenny Wheeler, Beaver Harris, Wim Overgaauw, Arthur Taylor, John Engels, Joe Diorio. Momenteel is hij vooral in het Noorden van Nederland te zien en te horen in diverse formaties. Bert geeft tevens les en begeleid workshops oa bij de USVA te Groningen.

Don Hofstee heeft gespeeld met o.a. La Pat, Robert van der Tol (medecomponist Dogtroep) en Willem Wolthuis (ex Pluche). Speelde met Il grande teatro amaro in de grote theaters van Berlijn, Hamburg en Leipzich. Is naar Australië en Indonesie geweest om concerten te geven. Hij heeft zich bezig gehouden met het begeleiden van toneelvoorstellingen o.a. van het NNT en de Citadel. Momenteel is hij o.a. werkzaam als gitarist en violist bij Lite het lichte ensemble van Het Orkest van het Oosten en NNO Blend het lichte ensemble van het Noord Nederlands orkest.

 

Martin de Rooij speelde met Willem Wolthuis en Adriaan Stoet (winnaar soundmixshow). Is naar Australië en Indonesie geweest om concerten te geven. Geeft ook soloconcerten en geeft les. Martin is momenteel verbonden aan muziekschool de Muzentuin in Beilen.